Middel 91@.jpg
blue selkie goud.png

Hvordan å helbrede huden og leddene med havvann

Om kroppens fantastiske respons på saltvann.

De fysiske fordelene med havvann har vært kjent så lenge menneskene eksisterer. I dag har vitenskapen kommet så langt at den er i stand til å forklare en liten andel av alle tilskrives helsemessige fordeler.


Bruken av havet og sjøvannet til medisinske formål har et navn. Det kalles thalassoterapi. De fleste, om ikke alle, de helbredende fordelene med thalassoterapi, kan bidra til mineralene som er tilstede i havvannet. Natrium, klorid, sulfat, magnesium og kalsium, for å nevne det største.


Disse mineralene, disse elektrolyttene, er ekstremt viktige for menneskekroppen. Når de blandes med vann, kan de lede strøm. I menneskekroppen er dette viktig for nerve- og muskelfunksjon. Men det er ikke alt! Elektrolytter er viktige for hydrering, surhet og trykk.


Forskning har lenge vist hva anekdotisk har vært kjent i mye lengre tid. Disse mineralene er i stand til å trenge gjennom menneskets hud og kommunisere med cellene i kroppen gjennom en prosess som kalles osmose.


Den samme grunnen til at folk har brukt havvann, men også mineralrikt varmt kildevann, som en kur mot forskjellige sykdommer.


Hver av disse mineralene fortjener sin egen artikkel. Magnesium, mitt favoritt mineral gjennom tidene, fortjener til og med et par!


Men her ønsket jeg å snakke med deg om hvorfor saltvann kan være så helbredende for huden din og enda dypere under overflaten, for leddene dine.


Mineraler, elektrolytter, i sjøvann, spiller ikke bare veldig viktige roller i menneskekroppen. På seg selv har salt havvann fantastiske antiseptiske og antibiotiske egenskaper. Dette betyr at de svekker, reduserer og til og med dreper bakterier og noen typer sopp, parasitter og andre mikroorganismer. I tillegg har mineralene i sjøvann også betennelsesdempende egenskaper. Dette betyr at de bidrar til å redusere hevelse, rødhet og varme i betente områder som kroppen prøver å helbrede.


Dette er grunnen til at mineralrikt vann kan være så beroligende for eksem og psoriasis. Begge ubehagelige hudsykdommene. Det vil hjelpe med betennelse fra huden og drepe skadelige bakterier som vil forverre tilstanden til en allerede sårbar hudbarriere. Magnesium hjelper til og med å hydrere huden og beskytte den mot ytre skader!


La oss følge det salte elektrolyttrike vannet enda lenger under overflaten! Helt til leddene. Det er en veldig smertefull tilstand, kalt leddgikt, som kan påvirke leddene. Enten det kan være slitasjegikt, når brusk i leddene brytes ned, noe som får beinene til å gni mot hverandre mens de klemmer nervene, eller revmatoid artritt, når kroppens immunsystem angriper sine egne ledd, og smertefullt betenner dem.


Mineralene som har trengt inn i cellene gjennom huden helt til leddene, virker sin betennelsesdempende magi på det berørte området. Dette fungerer gjennom en prosess som kalles osmoterapi. Fordi saltet er i stand til å tiltrekke seg og binde seg med vann, vil det betente området rundt leddene bli dehydrert. Dermed vil hevelse redusere, trykket av området og gi nerveenden litt luft, noe som resulterer i mindre smerter i området!


Hvis du ikke bor i nærheten av havet eller ikke har luksusen med en hyppig havdyp, fortvil ikke! Det er en veldig enkel måte å lage ditt personlige lille hav i ditt eget hjem. Kast et par håndfull havsalt i badevannet og suge til du føler deg etterfylt!


Finn det fantastiske badesaltet fra Angan her!

1 view
Middel 17.png