blue selkie goud.png
Middel 18.png

Bruken av havet og sjøvannet til medisinske formål har et navn. Det kalles thalassoterapi.

 

De fleste helbredende fordelene med thalassoterapi kan bidra til mineralene som er tilstede i havvannet. Natrium, klorid, sulfat, magnesium og kalsium, for å nevne det største.

Disse mineralene er elektrolytter, som betyr at de leder strøm når de blandes med vann. I menneskekroppen er de viktige for nerve- og muskelfunksjon, samt for hydrering, surhet og trykk.

 

Men det er ikke alt. Disse mineralene / elektrolyttene gir antiseptiske og antibiotiske egenskaper til salt havvann. Dette betyr at de svekker, reduserer og til og med dreper bakterier og noen typer sopp, parasitter og andre mikroorganismer.

 

I tillegg har mineralene i sjøvann også betennelsesdempende egenskaper. Dette betyr at de bidrar til å redusere hevelse, rødhet og varme i betente områder som kroppen prøver å helbrede.

3 (3).jpg
IMG_0866.jpeg

Mineralrikt vann kan være så beroligende for ubehagelige hudsykdommer som eksem, psoriasis og kviser.

 

Havsalt vil hjelpe med betennelse fra huden og drepe skadelige bakterier som vil forverre tilstanden til en allerede sårbar hudbarriere.

 

Noen mineraler, som magnesium, hjelper med å hydrere huden og beskytte den mot ytre skader.

Ikke bare huden drar nytte av kontakt med mineralrikt sjøvann. Saltvann vil trenge dypt inn i huden, gjennom prosessen med osmose. Der vil det hjelpe lindre ledd- og nervebetennelse.

 

Mineraler som magnesium vil bidra til å slappe av anstrengte muskler ved å reparere kalsium / magnesium-forholdet i kroppen. Dette vil bidra ytterligere til bedre søvn en beroliget, enkel fordøyelse og en avslappet sinn.

P1240443.jpg